Obilježena 28. godišnjica SDA u Tuzli: „SDA je ideja koja je u političkom smislu uspravila Bošnjake u BiH i šire”

Povodom obilježavanja 28. godišnjice od osnivanja SDA u Tuzli, večeras je u Plavoj sali BKC-a održana Svečana sjednica Gradskog odbora stranke.

Nakon intoniranja državne te stranačke himne, prikazan je i dokumentarni film o Stranci demokratske akcije, njenim nastancima ali i ciljevima, nakon čega je sve prisutne pozdravio zamjenik predsjednika GO SDA Tuzla doc.dr.sc. Salko Bukvarević, koji je u svom obraćanju svim prisutnim čestitao godišnjicu stranke, naglasivši da je SDA politički koncept u službi svakog građanina BiH, te da je ova stranka prije svega ponosno gradila i čuvala državu Bosnu i Hercegovinu.

„SDA je ideja koja je uspravila Bošnjake u političkom smislu, koja je obezbijedila vraćanje Bosanskog jezika, koja je provela proceduru nezavisnosti države Bosne i Hercegovine i koja je uvijek bila uz svoj narod kad mu je bilo najteže pa i onda kada se nad ovom zemljom nadvila agresija i kada su sve druge stranke zaledile svoj rad i čekale ishod tih zbivanja. Narod jako dobro zna ko je pomagao vojnike, organizirao otpor i odbranu od agresije, ko je branio i odbranio državu i narod dobro zna da se uvijek može osloniti na SDA.

BiH i danas ima teška vremena jer ove aždahe i sa lijeve i desne strane žele progutati nazovi „svoj dio“, ali mi im poručujemo da će BiH biti slobodna, cjelovita i demokratska i da ćemo je braniti prije svega svim političkim ali i drugim sredstvima, jer u ovoj zemlji ima još patriota koji će u svako doba braniti cjelovitost, slobodu i demokratiju svih građana Bosne i Hercegovine.“ – kazao je za naš portal Bukvarević.

Naovom skupu prisutnima su se još obratili i prvi predsjednik SDA Tuzla Prof Salih Kulenović, predsjednik Asocijacije mladih ove stranke Džanana Kušljugić, te predstavnici Asocijacije Fatma, Asocijacije žena i zvaničnici Stranke na kantonalnom i državnom nivou.

R.T.

Komentari

Komentara