Novi selektor Zmajeva, korak naprijed ili nazad dva?

Ivica Osim, Duško Bajević, Sead Kajtaz i Zvjezdan Misimović sasatali su se jučer, u tajnosti, kako bi razmortili najbolje opcije za novog selektora fudbalske reprezentacije BiH.

Legende bh. fudbala, koje su od Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH dobile zadatak da predlože najozbiljnijeg kandidata za klupu Zmajeva do 1. novembra, kako prenosi Dnevni avaz u današnjem izdanju, na sastanku se se složile da prvi kriterij za novog selektora treba biti – autoritet.

Osim, Bajević, Kajtaz i Misimović također su ocijenili da to treba biti stručnjak koji poznaje mentalitet i navike naših fudbalera, kao i situaciju i odnose unutar reprezentacije, kako bi se stvorili najboljipreduslovi za rezultat.

“Najviše se razgovaralo o Amaru Osimu i Mehi Kodri, a kao treća solucija se nameće Robert Prosinečki. Na kraju je zaključeno da s njima trebaju obaviti razgovore kako bi se došlo do spoznaje da li su oni uopšte zainteresovani i pod kojim uslovima, kako bi se moglo doći do nekog zaključka”, kazao je izvor Dnevnog avaza koji je bio upoznat sa tokom sastanka.

Dakle, u narednih nekoliko dana se može očekivati da će legende bh. nogometa obaviti razgovore s Kodrom, Osimom i, eventualno, Prosinečkim, a potom podnijeti izvještaj IO NSBiH i predlože jednog kandidata. Nakon toga bi Izvršni odbor, na sjednici zakazanoj za 10. novembar, trebao donijeti i zvaničnu odluku o novom selektoru Zmajeva.

(SCSport.ba/aktuelno.ba/)

Komentari

Komentara