Nije bilo upotrebe sile: Policija deblokirala saobraćaj u Sarajevu, Zenici i na Ivan sedlu

Jutros oko šest sati specijalci Federalne uprave policije deblokirali su saobraćaj na Vogošćanskoj petlji kod Sarajeva, te magistralni put M17 kod Zenice nakon dogovora sa bivšim borcima, javili su reporteri BHRT-a. Deblokiran je saobraćaj i na Ivan-sedlu. Tako je okončana blokada puta, koju su organizirali bivši borci i koja je trajala od jučer od 12 sati. Na ostalim mjestima blokade policija nije intervenirala.

Saobraćaj na Vogošćanskoj petlji deblokiran je nakon mirnih razgovora sa bivšim borcima, bez upotrebe sile,  potvrdio je za BHRT komesar Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mevludin Halilović.

Iz Ministarstva za unutrašnje poslove Hercegovačko-neretvanskog kantona (MUP HNK-a) su  kazali da suborci odblokirali planinski prevoj, ali da se još uvijek nisu razišli u potpunosti.

Jučer je zbog protesta boraca gotovo cijeli dan bilo u prekidu odvijanje saobraćaja na raskrsnici magistralnih puteva M-4 i M-17 u mjestu Karuše, na dionici M-17 Žepče-Zenica (u mjestu Donja Golubinja), na planinskom prevoju Ivan (M-17 Sarajevo-Konjic) i na petljama Šićki brod (Tuzla) i Blatuša (Zenica), kao i na Vogošćanskoj petlji (Sarajevo).

aktuelno.ba

Komentari

Komentara