Nerma Husejnović treba pomoć dobrih ljudi

Borba za preživljavanje postala je dio svakodnevnice velikog broja građana širom BiH. Često smo u prilici čitati statističke podatke o broju nezaposlenih, penzionera, kao i onih koji su na rubu siromaštva. Ta njihova borba uveliko traje.

Još teža borba je borba za ŽIVOT. Obično kažu, jedno ide s drugim, neadekvatni životni uslovi vode ka određenim bolestima. Moglo bi se slobodno reći, takav je i slučaj iz ove priče.

Nerma Husejnović, mlada žena koja već ima težak život iza sebe, danas vodi još težu bitku. Niz je bolesti s kojima se ranije susrela, neke već pobijedila, a neke su još tu. Ranije je imala operaciju i odstranila bubreg, nakon toga su krenule i druge bolesti, a posljednja dijagnosticirana je multipla skleroza. Tako tvrde ljekari, no, da bi se otkrila tačna bolest i sami uzroci, potrebno je uraditi detaljne pretrage. Van naše domovine, tačnije u specijaliziranoj bolnici Acibadem u Republici Turskoj, za što ova dvadesetpetogodišnjakinja nema sredstava. Stoga je ovo apel svim ljudima i institucijama koji mogu pomoći, da to i učine, kako bi ova žena ponovo živjela normalnim životom, u uslovima u kojima je živjela ranije.

Posljednjih dana, zbog jakih bolova, smještena je u Kantonalnu bolnicu Zenica. Nada se da će biti dobrih ljudi koji će priteći u pomoć, kao i da će ovu životnu prepreku uspješno savladati.

Ljekari u turskoj bolnici već su dobili njene nalaze, sada je potrebno uraditi određene pretrage i pregled, tačnije uraditi snimak glave. Za to, ali i dodatne troškove, od boravka, obezbjeđenja avio karte i ostale troškove potrebna su minimalna sredstava od oko 4.000 KM. Nerma i njena majka s kojom danas živi, nemaju ta sredstava, pa im je novčana pomoć u svakom slučaju prijeko potrebna.

Treba reći, da je Nerma već imala zakazan termin za pregled, ali nažalost sredstva do tog termina nisu prikupljena, sada se čeka drugi termin.

U međuvremenu, na društvenoj mreži Facebook oformljena je grupa pod nazivom ”radna grupa ZA NERMU” gdje vrijedne mlade žene pokušavaju na različite načine prikupiti sredstva koja su joj potrebna za liječenje. Tako organizuju prodaju nakita, biljnih preparata i ručnih radova koje su pravile, zatim humanitarnu zabavu, sve s ciljem da se prikupe dovoljna sredstva za pregled i eventualno liječenje van naše zemlje.

Ukoliko i vi imate način i želite pomoći, ovo su računi na koje možete donirati sredstva.

Broj TR za uplatu iz BiH: 3384202121714133 – UniCredit bank
Broj za uplatu iz inostranstva: 40598173101
IBAN: BA 39 3384 2028 2171 5506
SWIFT: UNCRBA22

na ime Nerma Husejnović sa naznakom ”Pomoć za liječenje”.

Kontakti:
Nerma Husejnović +38761-808-643
Tinka Anić +38765-161-807

aktuelno.ba

Komentari

Komentara