Najava: Promocija Monografije Gazi Husrev-begove biblioteke

Promocija Monografije Gazi Husrev-begove biblioteke bit će održana u Behram-begovoj medresi u utorak 27. februara u 18:00 sati.

Promociju , uz podršku Muftijstva tuzlanskog, organiziraju Gazi Husrev-begova biblioteka u Sarajevu, Behram-begova medresa u Tuzli i Biblioteka Behram-beg u Tuzli.

O ovom vrijednom djelu će govoriti dr. Hilmo Neimarlija, dr. Ismet Bušatlić, dr. Adnan Jahić i mr. Osman Lavić. Moderator će biti mr. Admir Muratović, a  prisutnima će se obratiti i muftija tuzlanski mr. Vahid-ef. Fazlović

Monografija Gazi Husrev-begove biblioteke predstavljaju Gazi Husrev-begovu biblioteku u svim važnim segmentima njenog historijskog hoda, rada i djelovanja. Njeni tekstovi pružaju uvid u riznice rukopisne i druge bibliotečke građe, te u događaje, aktivnosti, procese i ljude, koji su radeći zajedno na očuvanju i razvoju pisanog blaga Gazi Husrev-begove biblioteke, postali dio njene bogate historije.

Monografija Gazi Husrev-begove biblioteke je izdata povodom 480 godina postojanja i djelovanja ove kulturne institucije.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara