Najava: Promocija knjige “Antikvarnica snova“

Želimir Altarac Čičak jedan je od najznačajnijih i najutjecajnijih utemeljitelja sarajevske glazbene scene, pionir disk džokejstva, urednik i voditelj mnogih popularnih radio i TV emisija, promotor i organizator velikih rock koncerata, publicista i animator rock kulture, kao i pokretač mnogih glazbenih manifestacija koje su postale tradicionalne.

Nedavno je „Dobra knjiga“ iz Sarajeva objavila knjigu “Antikvarnica snova“ što je njegova autobiografija/mnografija koja dokumentarno bilježi razvoj sarajevske, BiH i Ex-Yu pop rock scene čiji je bio aktivni učesnik od samih početaka do današnjih dana.

Na promociji knjige “Antikvarnica snova“ koja će se desiti 14. 12. ‘18. u Domu mladih – klub „Palma“ Tuzla u 20.00, pored autora o knjizi će govoriti Zlatko Berbić – direktor tuzlanskog radija „Kameleon“, Goran Čampara – lider tuzlanske rock grupe „No Rules. Tom zgodom će biti projekcija nekih raritetnih video snimaka sa koncerata o kojima je pisao, a ulaz na ovo druženje je slobodan i knjiga će se moći kupiti sa specijalnim popustom samo za tu priliku. Nakon toga slijedi koncert grupa „No Rules“ i „Snake Eater“ od 21,00.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara