MUP TK: Vrijednost zaplijenjene droge oko 600 hiljada maraka

Policijski službenici Uprave policije MUP TK – Sektora kriminalističke policije/Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga su u okviru redovnih planskih aktivnosti na borbi protiv zloupotrebe opojnih droga, 14. i 15.09.2019.godine, izvršili pretres kuće, dvorišta i pomoćnih objekata u naselju Bare, grad Tuzla. Prilikom pretresa, pronađeno je i oduzeto 7324 kom. tableta extazy, 5,637 grama opojne droge exstazy, 22 pvc. pakovanja opojne droge amfetamin-speed ukupne mase oko 11,3 kg, te veća količina drugih predmeta za koje je u toku dokumentovanje. U okviru ove akcije jedno lice je lišeno slobode i predato Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje.

U svom obraćanju na press konferenciji direktor Uprave policije MUP TK-a Dževad Korman je, nakon prezentiranja osnovnih podataka o navedenoj akciji, rekao da je “procjenjena tržišna vrijednost oduzete opojne droge oko 600.000 KM,  te naglasio da Uprava policije u svom djelokrugu rada i u okviru svojih nedležnosti na području Tuzlanskog kantona kontinuirano i planski radi na borbi protiv zloupotrebe opojnih droga, kao i da je problem narkotika međudržavni, međuentitetski i međukantonalni problem, za čije rješavanje su nadležne i druge policijske agencije“.

„U okviru kontinuiranog i planskog rada u okviru zloupotrebe opojnih droga u toku prvih osam mjeseci 2019.godine Uprava policije MUP TK-a je u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom Tuzlanskog kantona sprovela 13 uspješnih akcija koje se odnose na suzbijanje i sprečavanje zloupotrebe opojnih droga, kojom prilikom je slobode lišena 31 osoba, od čega je za 23 osobe od strane nadležnog Suda određena mjera protvora, dok su prema dvije osobe određene sudske mjere zabrane. U navedenom vremenskom periodu oduzeto je oko 94,2 kg različitih narkotičkih sredstava, oko 4,5 kg smjese za obogaćivanje opojnih droga, oko 8 hiljada različitih tableta koje sadrže psihoaktivne supstance, te 13 litara tečnih prekursora koji se koriste za dobijanje opojnih droga”– rekao je Mevludin Omerović, koordinator u Sektoru kriminalističke policije Uprave policije MUP TK-a.

aktuelno.ba / MUP TK

Komentari

Komentara