„Moja kosa-tvoja kosa“: Akcija šišanja i doniranja kose za djecu oboljelu od raka

U sklopu projekta Moja kosa tvoja kosa Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ organizira akciju šišanja i doniranja kose za potrebe izrade perika za djecu oboljelu od raka.
U Bosni i Hercegovini od malignih bolesti godišnje oboli oko 60 djece različitih uzrasta. Procenat izliječenja se kreće oko 80 posto. Međutim, put do izliječenja je težak i bolan, a djeci, posebno djevojčicama, jedno od najtežih iskustava je gubitak kose.
Sve građane Tuzlanskog kantona pozivaju da dođu u Bingo City Centar Tuzli, 17. marta od 12:00 do 18:00 sati i doniraju kosu za potrebe izrade perika djeci oboljeloj od raka
Za sve one koji žele kosu donirati za izradu perika, bitno je napominju da kosa mora biti čista, suha, hemijski netretirana i nefarbana, te minimalno 30 cm dužine (idealno je i duže).
Do sada je izrađeno i uručeno 14 perika, a 4 perike su trenutno u procesu izrade. Perike iz radionice Udruženja dostupne su, potpuno besplatno, svakom djetetu koje ima privremeni ili trajni gubitak kose kako bi vratilo samopouzdanje i uspješno se uklopilo u svoju matičnu sredinu.
Projekat Moja kosa tvoja kosa je podržan od strane Švicarske ambasade u BiH.

rtv7

Komentari

Komentara