Ministar Gluhić otvorio sajam „Eko-etno BiH“ u Gradačcu

Ministar trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona Mirsad Gluhić svečno je otvorio 8. tradicionalni sajam „Eko-etno BiH” u Gradačcu u organizaciji Saveza udruženja “Mreža žena-Veliko srce u BiH.

“Evropa vapi za ovakvim proizvodima. U svakom slučaju Ministarstvo, Vlada TK i Tutističke zajednice TK će i dalje finansijski podržavati ovakve i slične sajmove”, rekao je ovom prilikom ministar Gluhić istaknuvši koliko je ova manifestacija značajna za cijeli Tuzlanski kanton te da je uvršten u program sajmova od značaja.

Na Sajmu, koji je smješten u Gradskom parku, predstavili su se organski proizvođači i prerađivači voća i povrća, ljekovitog začinskog bilja, meda i pčelinjih proizvoda. Bila je ovo prilika za razgovor o nastavku aktivnosti na uspostavljanju izvoza organskih proizvoda i plasmanu na evropsko tržište.

Prisutne je pozdravio i načelnik Općine Gradačac Edis Dervišagić, koji je akcenat stavio na bogatstvo naše zemlje i mogućnosti da se ti kapaciteti mogu još više iskoristiti, što će otvoriti nova radna mjesta i nova zapošljavanja.
Pokrovitelji gradačačkog sajma organskih proizvođača „Eko-etno BiH” Vlada Tuzlanskog kantona i Općina Gradačac.

aktuelno.ba / Odjeljenje za informisanje Vlade TK

Komentari

Komentara