Milorad Dodik mora biti svjestan da ni Bosna i Hercegovina ni njen entitete RS nisu njegova babovina

Milorad Dodik je na sinoćnijem skupu SNSD-a u Srebrenici jasno pokazao na čemu će se bazirati njegova predizborna kampanja: na kršenju zakona. Dosad radilo se uglavnom o Ustavu Bosne i Hercegovine i svim aktima koji građanima ove države garantuju ravnopravnost, no ovih dana sve češće Dodik pokazuje da mu ništa ne znače ni zakoni entiteta koji navodno toliko voli.

U ponedeljak je Dodik nama Srebreničanima nametnuo svoju stranačku komisiju za sprovođenje referenduma, sinoć su okupljeni u Domu kulture saznali da ako na izborima za načelnika pobjedi njegov pulen Mladen Grujičić: „Sjest ćemo u Banjaluku i donijet ćemo odluku da više novca od šuma, od ruda i od ovih koncesija koje su dobijene ostane ovdje u lokalnom budžetu. Sa Ćamilom Durakovićem nećete dobiti ništa.”

SREBRENICA

Milorad Dodik mora biti svjestan da ni Bosna i Hercegovina ni njen entitete RS nisu njegova babovina, te da prirodnim resursima ne može da raspolaže prema svojoj želji. Postoji zakonodavstvo koje reguliše pitanje i šuma i ruda i koncesija. Ovo zakonodavsto može promijeniti Narodna skupština RS, a ne Dodik i Grujičić na nekom svom privatnom sijelu.

Dodikova izjava da ako pobjedi Grujičić bit će više novca za Srebrenicu, a ako pobjedim ja Srebreničani će dobiti „ništa” je jedna bahata i bezobrazna ucijena čovjeka koji radi sve u svom ličnom interesu, a nikad u interesu građana.

Na ostale brojne uvrede koje su sinoć poslane na moju adresu neću da se obazirem. Lično planiram da vodim sasvim drugačiju kampanju. Tokom septembra ću predstaviti svoju viziju razvoja Srebrenice i očekujem da Srebreničani neće više „nasjedati” na Dodikove marketinške trikove, te da će pobjediti moj program, a ne njegove provokacije.

Načelnik opštine

Ćamil Duraković

Komentari

Komentara

Posted In: