Međunarodna škola Tuzla: Obilježen Dan fizičara TK

U prostorijama Međunarodne osnovne škole u Tuzli upriličena skromna svečanost u povodu obilježavanja 22.februara-Dana fizičara TK-a, kojom prilikom su dodijeljene diplome i priznanja učenicima koji su u školskoj 2016/2017.godini osvojili jedno od prva tri mjesta na kantonalnom i višim nivoima  takmičenja iz fizike za učenike osnovnih i srednjih škole TK-a.

Također, priznanja su dobili i njihovi nastavnici/profesori- mentori, koji su ih pripremali za takmičenja.  Obilježavanje je počelo svečanom sjednicom Predsjedništva Društva fizičara TK na kojoj je predsjednik DFTK-.a Mirsudin Pačariz prezentovao rad u proteklom periodu kao i plan aktivnosti i projekata za realizaciju u 2018.godini.

– “U protekloj 2017.godini izdali smo Katalog zadataka za pripremanje učenika za takmičenja, koji je u elektronskom obliku pohranjen na web stranice Društva i PZ-a.  Katalog je besplatan i dostupan svima, a posebno je koristan učenicima koji se spremaju za takmičenja iz fizike.

“Zimska škola fizike “koja se održava od 22.-24.februara je naš najznačajniji projekat u 2018.godini. Jučer je bio prvi dan njene relizacije u prostorijama Međunarodne osnovne škole Tuzla. Učesnici škole, učenici osnovnih i srednjih škola sa područja našeg kantona, su imali priliku vidjeti mnoštvo zanimljivih eksperimenata, na očigledan i interesantan način učiti o fizikalnim pojavama, te sami prezentovati i izvoditi oglede iz mehanike, optike…Iskreno vjerujemo da će učenici ponijeti u svoje škole pozitivna iskustva  iz Međunarodne osnovne škole, koja je bila odličan domaćin prvog dana Zimske škole fizike i prenijeti ih drugovima u svojim školama.

U petak su planirane radionice i prezentacije u OŠ “Sjenjak” , a u subotu na Prirodno-matematičkom fakultetu u Tuzli”.

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara