Ljeto u Tuzli: Predstava za djecu ‘’Aska i vuk’’

Predstava za djecu ”Aska i vuk” autora Ive Andrića pod pokroviteljstvom Grada Tuzle izvesti će se u okviru manifestacije ”LJETO U TUZLI”, 27.06.2018. (Srijeda) s početkom u 20 sati u glavnom gradskom parku u Tuzli. U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika predstava će se izvesti na sceni Teatra kabare Tuzla.

Predstava je nastala u produkciji Teatra kabare Tuzla povodom obilježavanja 125. godišnjice rođenja književnika, nobelovca Ive Andrića te je pobjednica 2. Festivala premijera. Rađena je u dramatizaciji Nijaza Alispahića, režiju potpisuje Damir Altumbabić, dok je asistent Sanela Babić.

‘’Ovo je bajka o ljubavi prema umjetnosti, bajka o ljubavi prema plesu. Ovo je bajka o borbi za život. Aska se plesom brani od opakog i strašnog vuka, plesom odgađa svoju smrt, jer umjetnost je iznad svega, pa i iznad same smrti. Umjetnost je uzvišena toliko da se i sam vuk zaigra i zapleše, i kao što kažu šumski vilenjaci: “Igrom se i ljepotom branimo i od smrti!” Zato djeco draga dodjite u teatar, volite teatar, volite umjetnost, jer se umjetnošću borimo protiv svega ružnog.’’ Riječi redatelja.

U predstavi igraju: Jasmina Ibrahimović, Marko Mirković, Marija Novaković, Damir Altumbabić, Emrah Mujkanović i Samed Alić.

Koreografija: Hasiba H. Mehmedović; Šminka: Adna Hasanić; Muzika: Asim Horozić i Dragan Divjak; Kostim: Šefika Hukić; Dizajn plakata: Damir Pirić; Ton i svjetlo: Ademir Omerčehajić i Nermin Brković

Ulaz besplatan.

05.07.2018. jula u okviru Ljeta u Tuzli na repertoaru Teatra kabare Tuzla je i predstava ‘’Bosanska kraljica’’ Marice Petrović. Dobro nam došli.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara