Lege Artis: Tradicionalni Novogodišnji koncert

Gradsko umjetničko društvo “Lege Artis” Tuzla, tradicionalno već četvrtu godinu organizuje Novogodišnji koncert, na kojem nastupe izvrsni horski ansambli i solisti na raznim muzičkim instrumentima. Prilika je ovo da se sumira prethodni period i proslave novogodišnji praznici uz najljepše zvuke višeglasne horske muzike i klasične muzike za solo instrumente pomno odabrane za ovu priliku.

Ove godine na Novogodišnjem koncertu, koji će kao i svake godine biti izuzetan umjetnički, muzički i scenski performans, pored organizatora Mješovitog hora “Lege Artis” Tuzla, učešće će uzeti i Hor Srednje muzičke škole “Čestmir Mirko Dušek” Tuzla, Vokalni ansambl “Iskre”, Gradski vokalni ansambl Tuzlanke zatim najmlađi članovi “Lege Artis-a”; Dječiji hor “Lege Artis” Tuzla i polaznici Male škole violine “Lege Artis”. Kao solisti na koncertu nastupit će tuzlanski umjetnici- profesori, koji redovono obogaćuju kulturni život u gradu Tuzla: Slađana Dedić-klavir, Dženana Huseinagić-sopran, Ena Ovčina-klavir i Maida Hadžimahović-violina.

Novogodišnji  koncert bit će upriličen 28. decembra u velikoj sali Bosanskog kulturnog centra u Tuzli sa početkom u 19. sati.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara