Koordinacija boračkih Saveza TK: Osuđujemo prijetnju koju je iznio Vojin Mijatović , jedan od potpredsjednika Glavnog odbora SDP-a

Povodom nedavnih nemilih scena koje su karakterisale sjednicu Predsjedništva Socijaldemokratske partije BiH, a na kojoj je jedan od potpredsjednika Glavnog odbora SDP-a Vojin Mijatović prema navodima Hakije Meholjića, citiramo: -Vojin Mijatović mi je rekao da će doći u Srebrenicu da me zakolje- kraj citata, oglasila se Koordinacija boračkih Saveza Tuzlanskog kantona, saopćenjem za javnost koje prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

Obraćamo Vam se s nadom da ćete objaviti naše saopštenje.

Mi , preživjeli branioci Srebrenice i Srednjeg Podrinja .Mi koji smo preživjeli najveći genocid u Evropi nakon Drugog svjetskog rata  izvršen nad Bošnjacima sigurne zone UN-Srebrenica i Žepa , najoštrije osuđujemo prijetnju koju je iznio Vojin Mijatović , jedan od potpredsjednika Glavnog odbora SDP-a, kada je u Centrali stranke SDP uputio prijetnju „ klanjem u Srebrenici „ Hakiji Meholjiću , članu Predsjedništva stranke i predsjedniku SDP-a u Srebrenici, našem saborcu, preživjeloj žrtvi genocida.

Nakon pravosnažnih presuda srpskim snagama za genocid u Srebrenici , očekivali smo da će se u srpskom korpusu pojaviti osoba koja će biti predvodnik katarze, kakvu je doživio njemački narod nakon Holokausta .

Pojava Vojina Mijatovića na političkoj sceni davala je nadu da će baš on biti taj. Međutim , na osnovu prijetnji smrću Hakiji Meholjiću , jasno se vidi da je ta katarza predaleko , i da je klanje još uvjek u glavama mnoginm Srbima , bez obzira da li pripadali srpskim nacionalnim strankama ili strankama ljevice u BIH .

Mi vjerujemo da će istražni i pravosudni organi sankcionisati Vojina i sve  druge Vojine. Ipak , poručujemo i njemu i drugima , spremnim da ugroze živote i imovinu naših saboraca i njihovih porodica, da mi postojimo i da im to nećemo dozvoliti.

S  poštovanjem,

Press služba Koordinacije boračkih Saveza TK

Foto:arhiv

aktuelno.ba

Komentari

Komentara