Koordinacija boraca Tuzle izrazila zabrinutost i nezadovoljstvo smjenom Fahrudina Skopljaka

Devet članica Koordinacije boračkih organizacija Grada Tuzla održalo je danas, tačno u podne, zajednički sastanak, na kojem je između ostalog razgovarano o nedavnoj smjeni Vlade Tuzlanskog kantona sa posebnim akcentom na smjenu, sad već bivšeg ministra za boračka pitanja Fahrudina Skopljaka.

S tim u vezi, jednoglasnom odlukom svih članica, odlučeno je da se uputi saopštenje za javnost koje prenosimo u cijelosti:

Saopštenje za javnost

    Povodom dešavanja na Skupštini TK održanoj dana 17.02.2018.godine na kojoj je donešena odluka o smjeni ministra za boračka pitanja u Vladi TK gospodina Fahrudina Skopljaka, Koordinacija boračkih organizacija Grada Tuzla koja predstavlja trećinu ukupne boračke populacije na području TK, izražava krajnju zabrinutost i nezadovoljstvo pomenutom smjenom ministra Skopljaka..

Zlatna plaketa Koordinacije boračkih organizacija Grada Tuzla kao najviše priznanje koje dodjeljujemo i koje su osim ministra Skopljaka dobila još samo dva pojedinca,dovoljno govori o tome šta mislimo o njegovom dosadašnjem radu na mjestu ministra za boračka pitanja u Vladi TK .

Foto: arhiv

Kao neko ko i sam pripada boračkoj populaciji, Fahrudin Skopljak je u posljednje tri godine učinio sve što je bilo u njegovoj moći da se vrati dignitet i dostojanstvo boračkoj populaciji i da se kroz rješavanje pojedinačnih slučajeva pomogne najugroženijim pojedincima iz reda boračke populacije.

Smatramo da je od postojanja Tuzlanskog kantona pa sve do danas Fahrudin Skopljak bio ubjedljivo najbolji ministar kada je u pitanju resor za boračka pitanja. Koordinacija boračkih organizacija Grada  Tuzla izražava zahvalnost ministru Fahrudinu Skopljaku na izuzetno korektnoj saradnji sa Koordinacijom boračkih organizacija Grada Tuzla i na svemu što je učinio kako za borce Tuzle tako i za cjelokupnu boračku populaciju na području Tuzlanskog kantona.

Press služba Koordinacije boračkih organizacija Grada Tuzla

 

M.T.

 

 

Komentari

Komentara