Istanbul Shopping Fest 2017. izazvao veliko zanimanje posjetitelja

U Istanbulu je u nedjelju, 16. jula/srpnja 2017. godine završen 7. Istanbul Shopping Fest koji je izazvao veliko zanimanje posjetitelja. U periodu od od 01. do 16. jula/srpnja, dok je trajao 7. Istanbul Shopping Fest, posjetitelji glamuroznog grada na Bosforu imali su priliku uživati u nevjerovatnim turističkim destinacijama koje pruža ovaj grad i radostima kupovine u više od 120 istanbulskih trgovačkih centara, starim i novim trgovačkim četvrtima Istanbula, uz brojne kulturne i zabavne sadržaje za djecu i odrasle.

Ovogodišnji Istanbul Shopping Fest započeo je spektakularnom ceremonijom otvorenja   u prvom svjetskom trgovačkom centru, Kapali Čaršiji. Veličanstvena svečanost otvaranja održana 30. juna/lipnja 2017. godine nastupom jednog od najstarijih vojnih orkestara na svijetu, Mehtera koji su više od 50 plesača posjetiteljima omogućili da uživaju u spektakularnoj izvedbi tradicionalne muzike i plesa. Svečanost otvaranja pratilo je više od 100 domaćih i međunarodnih medija iz 13 zemalja, uključujući Francusku, Italiju, Rusiju, Kinu i Singapur.

Istanbul Shopping Fest ove godine je nastavio punom brzinom širiti pozitivnu atmosferu uživanja u čarima Istanbula i ponudio novo i drugačije iskustvo šopigoholičarima iz cijelog svijeta. Ljubiteljima shoppinga Istanbul Shopping Fest omogućio je kupovinu  najpoznatijih svjetskih brendova sa popustima do 70 posto.

Organizatori Istambul Shopping Festa ove godine osmislili su Design Zones u okviru kojih su predstavljeni poznati turski i inozemni dizajneri, ali i održani brojni događaji koji su ovogodišnjem ISF-u dali  dodatnu dozu glamura, privlačnosti i zabave. ‘Design ISF Zones“ predstavljene su u Akasy-u, Capitol-u, Emaar Square Mall-u, Forumu Istanbul, İstinyeParku, Kanyonu, Palladiumu, Veneciji, Zorlu Center-u, kao i u legendarnoj, nezaobilaznoj Kapali Čaršiji.

Dvosedmični festival je, također, poslužio i kao kao platforma za susret dizajna, umjetnosti i kulture. Uz gotovo 200 domaćih i međunarodnih dizajnera u devet trgovačkih centara, i u Grand Bazaaru, 15 umjetnika koji su iložili svoje radove na isto toliko izložbi, 150 radionica i razgovora, više od 30 muzičkih i plesnih nastupa, ovogodišnji Istanbul Shopping Fest ove godine je ispunio obećanje i posjetiteljima omogućio drugačiji doživljaj shoppinga i posjete ovom prekrasnom gradu. .

aktuelno.ba

 

 

 

Komentari

Komentara