Ima još onih koji će nositi sliku preminule nane Hasibe Huremović

Održani su mirni protesti majki Srebrenice, kao i svakog 11- og u mjesecu mirnom šetnjom kroz Tuzlu, pa sve do Trga žrtava Srebrenice. Na čelu kolone danas nije bilo nane Hasibe Huremović, koja je od tuge za četiri ubijena sina i mužem, iznenada preminula prije nekoliko dana.

Slika njenih ubijenih sinova je i danas na čelu kolone, slika koja opominje, svjedoči i govori. Nosila ju je njena unuka, kojoj je danas nana Hasiba Huremović nedostajala,i to se moglo vidjeti, bar ko je htjeo da vidi.

Hajra Ćatić- predsjednica UG Žene Srebrenice je u izjavi za medije istakla kako se godina na izmaku može smatrati izgubljenom godinom, jer jako malo je identifikovanih, ratni zločinci se i dalje šetaju slobodno, a majke polaku umiru,

SREBRENICA SREBRENICA

“Nismo zadovoljne, tužno je kad pored vas prolazi potpuno slobodno čovjek za kojeg vi znate da je počinio ratni zločin, oni se šetaju mirno, bez straha, bez panike a mi i dalje čekamo na kosti svojih ubijenih i nestalih, ali mi odustati nećemo”- poručila je Hajra Ćatić.

SREBRENICA SREBRENICA

Ono što svakako treba napomenuti jeste da je sve veći broj žena svakog 11-og u Tuzli, majki iz susjednih općina i gradova ali i šire, koje dolaze podržati majke Srebrenice u borbi za istinu i pravdu, u borbi za smiraj svih nevino ubijenih Bošnjaka Srebrenice u etničkom čišćenju, agresiji i genocidu na tada zaštićenu UN zonu u Srebrenici,

SREBRENICA SREBRENICA

R.T.

Komentari

Komentara

Posted In: