Igrači Slobode otputovali u Livno

Nogometaši tuzlanske Slobode jutros oko 10 sati otputovali su u Livno, gdje će narednih sedam dana obaviti drugi dio priprema za naredno prvenstvo.  U autobusu se našlo 29 igrača, među kojima je i Kolumbijac Julian Murillo, golman bez nekog impozantnog profesionalnog CV-a, ali koji će pokušati popuniti mjesto na deficitarnoj poziciji čuvara mreže.

Slobodu su u prijelaznom roku napustila dva kvalitetna golmana, Azir Muminović i Goran Vukliš, a za sada su kandidati za poziciju “jedinice” Nikola Lakić, koji je došao iz vranjanskog Dinama, te Irfan Fejzić iz Željezničara. Na pripreme u Livno otputovali su: – golmani: Nikola Lakić, Anes Mehić, Julian Murillo – obrana: Amar Beganović, Perica Ivetić, Asim Muratović, Adel Halilović, Amar Kovčić, Adnan Buljić, Adnan Salihović, Kenin Devedžić, Eldin Hasanbegović, Bakir Karić, Anis Ramčilović – vezni red: Dušan Ristić, Armin Hodžić, Petar Dodig, Yoann Martelat, Omar Pršeš, Saša Maksimović, Amar Nišić – napad: Tony Livančić, Marinko Rastoka, Eldin Omerović, Dino Hodžić, Adnan Osmanović, Amer Bekić, Edis Smajić i Anel Husić. U Livnu će i se priključiti: Irfan Fejzić, Almir Bekić i Dejan Uzelac, rečeno je Feni u stručnom štabu ekipe.

Dan pred polazak u Livno za Slobodu je potpisao i 21-godišnji Dušan Ristić, prvi strijelac polufinaliste Kupa BiH, ekipe Sloge iz Gornjeg Crnjelova. Tuzlaci će već sutra odigrati prvi kontrolni susret u Livnu, a protivnik će biti drugoliogaš Troglav, dok će 7. srpnja odmjeriti snage s mostarskim Veležom. Ekipa Slobode u Tuzlu se vraća 9. jula, a četiri dana kasnije u Osijeku će odigrati ”generalku” protiv istoimenog hrvatskog prvoligaša, prenosi bljesak.info

Komentari

Komentara