Gradonačelnik Jasmin Imamović upriličio tradicionalno prvomajsko druženje sa djecom

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, upriličio je u četvrtak 25.4.2019. godine, tradicionalno prvomajsko druženje sa djecom iz nekoliko tuzlanskih ustanova i udruženja.

Na kompleksu Panonskih jezera u Tuzli, u dobroj  atmosferi koja je vladala  tokom tradicionalnog prvomajskog druženja koje Gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom Imamovićem organizuje za djecu sa posebnim potrebama, okupljenim oko nekoliko udruženja, te za djecu iz Doma za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli, Zavoda za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju Tuzla, JU Centra za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora Tuzla, uživao je veliki broj mališana, njihovih roditelja i učitelja.

U kulturno-zabavnom programu sve prisutne goste dodatno je zabavio i orkestar Balsika, a uz sunčan dan svi su  uživali uz bogat program i zakusku. “Danas je njihov dan, ovo radimo za njihov osmijeh i da im učinimo ovaj dan lijepim.

Ovo im je prilika da im se na simboličan način pokaže da nisu zaboravljeni i ostavljeni od lokalne zajednice, odnosno građana”, istakao je gradonačelnik Imamović.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara