Fudbalski čarobnjak sa Tušnja: Eldar Mehmedović neuhvatljiv za svoje vršnjake

Kada postignete tri gola na jednoj utakmici ili kako se to danas popularnije kaže “het trik”, postajete mamac za oči mnogih menadžera, skauta, fudbalskih stručnjaka, posebno onih koji love talente za svoje velike fudbalske priče, fudbalske akademije i sl.

Tuzlanska Sloboda je oduvijek bio klub iz kojeg su rasli i stasali veliki fudbalski znalci, a dječak koji ovih dana budi pažnju velikih fudbalskih stručnjaka je Eldar Mehmedović.

Fudbaleri Slobode uzrasta do 15 godina, su u subotu, na stadionu Tušanj, u susretu 29. kola Premijer omladinske lige BiH, rezultatom 3:1 savladali banjalučki Borac, a sva tri pogotka za domaće postigao je upravo Eldar Mehmedović.

Tako je mali Eldar na sebe skrenuo pažnju i potvrdio ono što se šuškalo u fudbalskim kuloarima u posljednje vrijeme, da se radi o velikom fudbalskom potencijalu.

Nije trebalo dugo a stigao je i poziv u reprezentaciju BiH, U-15, pa se tako Eldar ponovo našao sa svojim dojučerašnjim klupskim kolegom Dženitom Hajdaraevićem, koji je, podsjćanja radi, također, iz Slobodine škole fudbala, nedavno postao član Akademije FK Sarajevo.

Nakon svega što je  Eldar pokazao u posljednje vrijeme, mnogi su skloni reći kako se radi o malom fudbalskom čarobnjaku sa Tušnja.

R.T.

Komentari

Komentara