FHMZ: Objavljena prognoza za vikend

Danas će u većem dijelu naše zemlje preovladavati sunčano vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima, koji se mogu zadržati veći dio dana. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Poslije podne vjetar u Bosni postepeno mijenja smijer na jugozapadni. Dnevna temperatura od 2 do 6, na jugu od 8 do 13 °C.

Objavljena prognoza za vikend: 

petak, 06.12.2019., oblačno u Hercegovini i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu naoblaku, a povećanje oblačnosti u večernjim satima. Krajem dana lokalno slaba kiša na području Hercegovine. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C.

subotu, 7.12.2019., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Lokalno može pasti malo kiše. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C.

nedjelju, 8.12.2019., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 6 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12°C, na jugu zemlje do 14°C, navodi se u prognozi Federanog hidrometeorološkog zavoda.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara