EESTech Challenge Tuzla 2019

Udruženje studenata elektrotehnike Evrope, lokalni komitet Tuzla (EESTEC LC Tuzla), u saradnji sa Fakultetom elektrotehnike i kompanijom Virgin Pulse, organizuje lokalnu rundu za europsko takmičenje “EESTech Challenge”, treću godinu zaredom, ovaj put  na temu Internet of Things (IoT). U takmičenju učestvuje 20 univerziteta iz cijele Europe.

Učesnici su se prijavili u grupama od po 3 takmičara i pokazati će svoje vještine u savladavanju projektnog zadatka. Maksimalan broj timova je 5. Radove će ocijeniti stručni tročlani žiri.

Najbolji tim čeka velika nagrada, a to je finalno takmičenje u Minhenu, Njemačka, gdje će imati priliku da predstavljaju naš grad, upoznaju takmičare i studente iz cijele Europe, uče  i naravno uživaju u ljepotama Minhena.

Studenti su imali priliku da prisustvuju i edukacijama koje su bile organizovane kao priprema za samo takmičenje.

Prva edukacija je održana 22. 02. 2019. godine u 13h. Tema edukacije je bila “Razvoj IoT aplikacija korištenjem Microsoft Azure IoT servisa”, a koju održao dr. sc. Naser Prljača, red. prof. sa Fakulteta elektrotehnike, čije je znanje i iskustvo u ovoj oblasti zaista zavidno. Druga edukacija je održana 25. 02. 2019. godine u 12h, te su učesnici imali priliku da slušaju sjajno predavanje koje je održala dr.sc. Lejla Banjanović-Mehmedović vanr. prof. na temu “IoT za pametne univerzitete i mašinsko učenje”. Treća edukacija, na temu “IoT in Health & Wellbeing” održala se 07.03.2019. godine u 12h u prostorijama Virgin Pulse Tuzla.

Takmičenje se održava u petak 15.3. u prostorijama Fakulteta elektrotehnike Tuzla. Ceremonija otvaranja počinje u 09:00 sati na Fakultetu elektrotehnike Tuzla u zgradi Stelekt.

Ceremonija zatvaranja će biti održana u ponedjeljak 18.3. sa početkom u 19h u velikom amfiteatru Fakulteta elektrotehnike Tuzla. Na ceremoniji zatvaranja će biti proglašeni pobjednici, koji su ujedno i naši predstavnici u finalnoj rundi.

Projekat podržali: Fondacija tuzlanske zajednice i Omladinska banka Tuzla.

Generalni sponzor takmičenja je Virgin Pulse Tuzla, Zlatni sponzor je Atlantbh Sarajevo, Srebreni sponzori takmičenja su DCCS d.o.o Tuzla i Marvelsoft d.o.o Tuzla, te Standardni sponzori takmičenja su CPE, Leftor d.o.o i ERAZMO.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara