DMV Vage osvojile 22. Memorijal “Samir Ikinić” FOTO

Plufinalnim i finalnim utakmicama, sinoć je završen 22. Memorijalni turnir u malom fudbalu “Samir Ikinić”. Kao što se moglo i očekivati u samoj završnici su ostale četiri, sasvim sigurno, najbolje ekipe turnira, koji je počeo u prošlu subotu a završio sinoć.

U prvom polufinalu ekipa Seljublja je u posljednjim sekundama susreta izvojevala pobjedu za finale nad ekipom Mozaik,na kraju je bilo 3:2, dok je u drugom polufinalu, lakše od očekivanog, ekipa DMV Vage savladala domaću ekipu Sake rezultatom 5:2.

U utakmici za treće mjesto ekipa Mozaik je rutinski slavila protiv ekipe Sake, dok je u finalu ekipa DMV Vage pokazala ko je gazda na terenu ovog 22. po redu memorijala i ubjedljivo sa 6:3 pobijedila Seljublje.

Konačan poredak:

  1. mjesto DMV Vage
  2. mjesto Seljublje
  3. mjesto Mozaik

Organizator turnira je obezbijedio i vrijedne novčane i druge nagrade za najboljeg igrača turnira, najboljeg golmana, strijelca, fer plej ekipu i i fer plej igrača.

Najbolji igrač  turnira dobio je i dres FK Sloboda Tuzla koji mu je uručio predsjednik Slobode Senad Mujkanović.

FOTO GALERIJA

Najbolji igrač turnira: Baraković Eldin – DMV Vage

Generalni pokrovitelj turnira je Mesna industrija Menprom, a medijski pokrovitelj internet portal aktuelno.ba.

Turnir se igrao u večernjim satima pod improvizovanom rasvjetom što je otežavalo i ekipama i organizatorima da se postigne maksimum, ali dobra stvar u svemu je ta da je Mensur Alić prilikom dodjele pahara pobjedničkoj ekipi izjavio da će se sljedeći memorijal sigurno igrati pod adekvatnim reflektorima i parking prostorom što je izazvalo opšte oduševljenje svih prisutnih.

R.T.

2. mjesto: Seljublje
Finalisti
3. mjesto

 

Komentari

Komentara