Delegacija Vlade posjetila investicijske projekte u Gradačcu

Tokom današnjeg boravka u Gradačcu delegacija Vlade Tuzlanskog kantona, predvođena premijerom Jakubom Suljkanovićem, posjetila je prostorije Policijske stanice i Policijske uprave u Gradačcu. Ministarstvo je za rekonstrukciju i projekat utopljavanja ovog objekta izdvojilo oko 168.000 KM. Imajući u vidu da je prethodno već urađena obnova objekta Policijske uprave u Gradačcu i prostorija koje služe za pružanje usluga građanima, ovim projektom okončat će se obnova cjelokupnih prostorija policijske uprave i policijske stanice u Gradačcu. Kako je istaknuo ministar unutrašnjih poslova Husein Topčagić, ova investicija i projekat pružit će bolje uslove za rad policijskih službenika, ali i omogućiti kvalitetnije pružanje usluga građanima.

Nakon posjete Policijskoj stanici, delegacija Vlade je posjetila OŠ Ivan Goran Kovačić, gdje se, u okviru međunarodnog projekta „Smart schools“, provode radovi na poboljšanju energetske efikasnosti i potrošnje energenata za zagrijavanje. U okviru ovog projekta ova škola u samom srcu Gradačca dobiva novu stolariju, fasadu sa izolacijom i peć na pelet za centralno grijanje, a planirana je i izolacija stropa, te saniranje svih nedostataka koji posredno ili neposredno utiču na rasipanje toplotne energije zimi, ali i na pretjerano zagrijavanje školskih prostorija ljeti. Imajući u vidu dinamiku radova čini se da će na početku ove školske godine učenici i uposlenici JU OŠ „Ivan Goran Kovačić“ svoju školu vidjeti u novom ruhu, što je posebna radost i za cijeli grad.

Na kraju današnjeg obilaska investicionih projekata na području Gradačca delegacija Vlade posjetila je područnu školu u mjestu Požarike, gdje se provode završni radovi na uređenju objekta i dvorišta oko škole. U okviru Programa kapitalnih ulaganja Vlada je ove godine za završetak izgradnje novog školskog objekta izdvojila 190.000 KM, te dodatnih 20.000 KM za nabavku namještaja.

Premijer Suljkanović je izrazio zadovoljstvo dinamikom i kvalitetom izvođenja radova na sva tri ova gradilišta, te podcrtao da je Kantonalna vlada ove godine značajna sredstva i energiju uložila u realizaciju kapitalnih projekata koji trebaju omogućiti kako bolje uslove za rad tih institucija, tako i znatno bolje uslove za pružanje raznih vrsta usluga građanima.

„Za kapitalne projekte ove godine Kantonalna vlada je investirala oko 3 miliona KM. Najveći dio tih sredstava usmjeren je u obrazovne i pravosudne institucije u Tuzlanskom kantonu. Zadovoljstvo nam je vidjeti da se privodi kraju i praktična realizacija tih projekata, jer nam je cilj da učenici, građani, ali i uposlenici u tim institucijama što prije osjete benefit“ zaključio je danas premijer Suljkanović.

aktuelno.ba / Vlada TK

 

 

Komentari

Komentara