Čestitka povodom 20.rođendana Stranke za BiH

U proteklih dvadeset godina Stranka za Bosnu i Hercegovinu sprovodila je konzistentnu politiku očuvanja države Bosne i Hercegovine. Radili smo na obnovi ratom porušene države, prije svega obnovi kuća i dr. stambenog fonda, povratku svih na svoje, obnovi i jačanju infrastrukture na cijelom prostoru Bosne i Hercegovine.

Poseban akcenat odnosio se na povratak izbjeglih i raseljenih lica. Stranka za Bosnu i Hercegovinu dala je značajan doprinos za rješavanje pitanja u vezi sa ratnim zločinima, međunarodnim ratnim pravom te donošenju presude za genocid počinjen u Srebrenici.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu imala je značajnog uticaja u oblasti obnove industrijskih i dr. privrednih kapaciteta. Stranka za Bosnu i Hercegovinu će i u narednom periodu prioritet svojih aktivnosti dati u oblasti otvaranja novih radnih mjesta, zapošljavanju mladih te konačnom ostvarivanju uslova za ulazak u Evropsku uniju i pristupanje NATO paktu. Samo u Evropskoj uniji, Bosna i Hercegovina će imati svoju državnu sigurnost.

Upućujem najiskrenije čestitke svim članicama i članovima Stranke za Bosnu i Hercegovinu povodom 20. rođendana.

Živjela Bosna i Hercegovina!

Press služba Stranke za BiH TK

Komentari

Komentara