Brojni poznati na komemoraciji za Olivera: ‘On za nas nikad neće umrijeti’

Hrvatska se oprašta od legendarnog umjetnika Olivera Dragojevića. U 11 sati u splitskom HNK-u počela je komemoracija na koju su došli brojni prijatelji, suradnici i kolege iz cijele zemlje.

‘To je gubitak kojeg ćemo biti svjesni nakon nekog vremena. Imat ću dojam da svira, da je na turneji sa svojim Dupinima, da se smije, igra karte s njima i da ćemo se negdje vidjeti, kako je bilo do sada. S time ću nastaviti živjeti jer Oliver za mene nikad neće umrijeti’, izjavio je Petar Grašo. Popularni glazbenik na glazbenu je scenu stupio rano, sa šesnaest godina, kada je za Olivera napisao pjesmu ‘Boginja’. Oliver mu je tada rekao da je premlad za tako stare tekstove te je često u svojim intervjuima upravo za Grašu govorio kako je velika pjevačka nada i da ga oduševljava njegov duh minulog vremena.

Kada je u veljači 2018. godine Oliveru dodijeljen Porin za životno djelo, upravo je Petar Grašo održao govor njemu u čast. Dok je Gibboni Oliverove hitove nazvao soundtrackovima života, Grašo je istaknuo da će najveća pobjeda biti kad Oliver uđe u dvoranu i održi dva koncerta koja duguje svom Splitu.

Zorica Kondža došla je u pratnji supruga Joška Banova. ‘Oprostite mi, natečena sam od plača’, odmah je poručila okupljenim novinarima. Na pitanje čega će se uvijek sjećati kad joj netko spomene preminulog pjevačkog velikana rekla je da će to biti pjesma ‘Ti si moj san’, koju je 1990. godine snimila kao duet s Oliverom. Za tu su pjesmu osvojili prvu nagradu stručnog žirija i drugu nagradu publike na Splitskom festivalu. ‘Pamtit ću kako smo se vozili do Rijeke i slušali tu pjesmu’, rekla je shrvana pjevačica. Osim toga, s Oliverom je snimila još jedan duet, ‘Sreća je tamo gdje si ti’.

Neno Belan izjavio je da ga za Olivera veže puno uspomena i anegdota. ‘S njim mi je bio gušt biti u društvu jer je bio prirodan, otvoren, pomalo luckast. Znali smo se od srca nasmijati s njim’, kaže glazbenik.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara