BIHAMK: Kiša i snijeg, vidljivost smanjena

Zbog većeg odrona, trenutno je u prekidu odvijanje saobraćaja na regionalnom putu R-467 Olovo-Ribnica u mjestu Rijeka, saopšteno je iz BIHAMK-a.

Na magistralnom putu M-18 Olovo-Kladanj na prevoju Karaula, zbog snijega na kolovozu obavezna je upotreba lanaca za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.
Kolovoz je zasniježen i na većini puteva u zapadnoj Bosni. Izdvajaju se putni pravce Livno-Bosansko Grahovo-Drvar, Ključ-Bosanski Petrovac-Bihać, Bihać-Bosanska Otoka i Bosanski Petrovac-Drvar. Na magistralnom putu M-5 Travnik-Donji Vakuf-Jajce pada kiša koja ledi u dodiru sa tlom, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez.
Na ostalim dionicama kolovoz je pretežno mokar, a vidljivost mjestimično smanjena zbog magle i niske oblačnosti.
Na magistralnim putevima M-16.2 Jablanica-Prozor i M-14.2 Resanovci-Drvar, kao i na dionici regionalnog puta R-413 Karanovac-Turbe, zbog odrona, saobraća se naizmjenično-jednom trakom.
Na učestale odrone zemlje ili kamenja upozorava se i na ostalim putevima u BiH. Posebno se izdvajaju dionice koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. Na dionicama u južnim krajevima upozorava se na jače udare vjetra. Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i podsjeća da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.
Zbog istražnih radova u tunelu Karaula na magistralnom putu M-17 Žepče-Maglaj, vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.
Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na granično prelazu Izačić. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, saopšteno je iz BIHAMK-a.

Komentari

Komentara