BIHAMK: Gusta magla na cestama

U Bosni i Hercegovini gusta magla jutros smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, saopšteno je iz BIHAMK-a.

Posebno se izdvajaju autoput A-1 Tarčin-Zenica, magistralni putevi: M-17 Konjic-Mostar, M-16.2 Prozor-Jablanica, M-15 Glamoč-Mlinište, M-5 Kiseljak-Kaonik- Vitez, M-18 Olovo-Živinice, kao i puteve na području Sarajeva,  Doboja i Bugojna.
Niske temperature pogoduju formiranju poledice, posebno na dionicama u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Kolovoz je mjestimično vlažan, a frekvencija vozila je umjerenog intenziteta.
Zbog većih odrona, jednom trakom naizmjenično saobraća se na dionicama magistralnih puteva M-16.2 Jablanica-Prozor, M-14.2 Resanovci-Drvar i M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe i R-454a Bratunac-Drinjača.
Sitniji odroni zemlje ili kamenja na kolovoz učestali su i na ostalim putevima u našoj zemlji. Posebno izdvajamo dionice koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja.
Zbog praznika Božića, večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBiH.
Iz BIHAMK-a apeluju na vozače da voze oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje i zakonski obavezno.
Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.
aktuelno.ba / BHRT

Komentari

Komentara