Bh. olimpijci stigli u Pyeongchang

Bosanskohercegovački olimpijci danas su, nakon 14 sati leta, doputovali u PyeongChang i smjestili se u Olimpijsko selo. Naši olimpijci će danas odmarati i adaptirati se na vremensku razliku od osam sati, a sutra počinju sa treninzima, saopštio je Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine.

Podizanje zastave Bosne i Hercegovine u Olimpijskom selu planirano je za 8. februar u 14.0 sati, dok će svečana ceremonija otvaranja Zimskih olimpijskih igara biti upriličena 9. februara na Olimpijskom stadionu PyeongChang sa početkom u 20.00 sati po lokalnom vremenu.

Bosnu i Hercegovinu će na Zimskim olimpijskim igrama, od 9. do 25. februara, predstavljati četiri takmičara – Tanja Karišik i Mladen Plakalović u skijaškom trčanju, te u alpskom skijanju Emir Lokmić i Elvedina Muzaferija, koja će nositi zastavu Bosne i Hercegovine na ceremoniji otvaranja igara.

Bosanskohercegovački olimpijci ranije su izjavili da nemaju prevelikih očekivanja, ali se nadaju da će na najvećoj svjetskoj smotri sporta na dostojanstven način predstaviti svoju zemlju.

BHRT

Komentari

Komentara