Behram-begova medresa: Seminar za profesore engleskog jezika 

U Behram-begovoj medresi  održat će se dva seminara za profesore engleskog jezika iz Bosne i Hercegovine i zemalja okruženja, u saradnnji s Americkom ambasadom u Sarajevu.

-Institut primijenjene drame: aktivacija učenja kroz umjetnost (Applied Drama Institute: Activating Learning through the Arts)

To je četverodnevni seminar za profesore engleskog jezika, demokratije i ljudskih prava i umjetnosti i traje od 25. do 28. juna 2019. godine. Seminar organizira Ambasada SAD u Sarajevu u saradnji sa Centrom za razvoj obrazovnih i kulturnih resursa iz Tuzle, a okupit će 49 profesora iz 28 gradova iz cijele Bosne i Hercegovina. Predavači na seminaru će biti četiri profesorice s Univerziteta Teksas (University of Texas) iz Austina, SAD.

Ceremonija otvaranja seminara će se održati u utorak 25. juna 2019. godine, u 10:00. Izjave za medije su planirane u 9:50.

-Program educiranja i stručnog usavršavanja profesora i nastavnika engleskog jezika Tuzla English Language Teaching Seminar (TELTS)

Program organiziramo u saradnji s Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu, Regionalnim uredom za programe engleskog jezika (RELO) u Beogradu, Muftijstvom tuzlanskim, Ministarstvom obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona i Pedagoškim zavodom Tuzlanskog kantona. Ovaj program traje neprekidno deset godina. U njemu je do sada učestvovalo 400 profesora i nastavnika iz Bosne i Hercegovine i zemalja okruženja, a u ovogodišnjem 10. programu će učestvovati 100 polaznika. Predviđeno je da tokom ceremonije budu uručene zahvalnice osobama koje su dale naročiti doprinos u radu TELTS-a.

Ceremoniji otvaranja TELTS-a će se održati 25.6.2019. u Behram-begovoj medresi, a počet će u 11.30 sati.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara