1000 zastavica BiH za 1000 građana Tuzle u organizaciji Asocijacije mladih SDA

Spread the love
Menprom

Asocijacija mladih Općinskog odbora SDA Tuzla uz podršku Općinskog odbora SDA Tuzla danas je u povodu 25. novembra Dana državnosti BiH u centru grada organizovala veliku uličnu akciju pod nazivom ” 1000 zastavica BiH za 1000 građana Tuzle “.

Reha Centar

ASOCIJACIJA MLADIH SDA TUZLA

„ Zastava je simbol države putem kojeg se predstavlja Bosna i Hercegovina. Smatramo da naši gradovi nisu dovoljno okićeni u povodu državnih praznika. U tom pogledu trebamo učiniti iskorak. Ovdje se radi se o vrlo značajnom datumu i svi oni koji vole svoju domovinu trebali bi učestvovati u njegovom obilježavanju. 1000 zastavica simbolično predstavlja 1000 godina postojanja Bosne i Hercegovine. Kroz ovu akciju želimo da našim građanima darujemo jedan skroman, ali lijep poklon. Koristim se prilikom da svim građanima Bosne i Hercegovine u ime Općinskog odbora SDA Tuzla i svoje lično ime čestitam ovaj državni praznik „ – kazao je predsjednik Općinskog odbora SDA Tuzla Sabahudin Imamović.

ASOCIJACIJA MLADIH SDA TUZLA

” Aktivisti Asocijacije mladih SDA su danas na platou kod „Meše i Ismeta „, na Kapiji i kod zgrade Baroka dijelili zastavice BiH koje predstavljaju nacionalni identititet i brend su Države. Mi ovom akcijom pokazujemo određeni vid odgovornosti prema Bosni i Hercegovini i njenim građanima i pozivamo sve mlade osobe da se priključuju u akcije obilježavanja državnih praznika. U nadi da ćemo svi zajedno koračati putevima jačanja Bosne i Hercegovine, Asocijacija mladih SDA Tuzla svim mladim osobama i građanima BiH čestita 25. novembar Dan državnosti” „ – istakao je predsjednik Asocijacije mladih OO SDA Tuzla dr.sc. Senad Mehmedinović.

ASOCIJACIJA MLADIH SDA TUZLA

Građani Tuzle pokazali su veliki interes za ovu aktivnost.

Služba za odnose s javnošću OO SDA Tuzla

aktuelno.ba

Komentari

Komentara