˝Oluje˝: Otac i sin snimili pjesmu o snazi dove

Nedavno je snimljen spot za pjesmu ˝Oluje˝, koju izvode Izudin Čamdžić i njegov sin Harun iz Živinica. Pjesma govori o snazi dove, koja je jača od svih oluja, te o Knjizi (Kur´an) koja bi u životima vjernika trebala biti jedini kompas.

˝Jedan od uslova da bi dova bila primljena kod Boga jeste da čovjek ne moli samo za sebe, nego i za nekog drugog. Dovom vežemo druge za sebe. Pjesma je univerzalna i može je pjevati dragi dragoj, majka sinu, sin ocu itd. Posebna romantika pjesme ´Oluje´ je što je izvode otac i sin. Nisam siguran koliko uopće danas ima takvih dueta˝, izjavio je Izudin, te dodao da je aranžman radio Halid Hajduković iz Sound Art studija i da je rađena u pop-stilu.

Ovo je Čamdžićeva druga muzička numera. Prije nekoliko godina hor Hazreti Hamza je sa Harunom i njegovim mlađim bratom Rijadom, a prema Izudinovoj muzici i tekstu, snimio pjesmu ˝Ramazan˝. Pjesma je prvobitno bila zamišljena sa edukativnom namjenom isključivo za djecu, ali su je prihvatili i odrasli i ubrzo je postala neizostavan dio televizijskih sadržaja tokom Ramazana.

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara